BLOG / BLOG
Τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής;
Έχετε μία ιδέα και αναρωτιέστε τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής;
Οι εταιρίες, καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όταν ψάχνουν να βρουν τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής, καταλήγουν στο ότι απαιτείται να έχουν καταγεγραμμένο ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο. Αυτό το πλάνο θα βοηθήσει την ομάδα να έχει κατά νου ένα ίδιο καθορισμένο όραμα. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις χρειάζονται σοβαρή χρηματοδότηση και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξη business plan. Αν ψάχνετε τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τα πρώτα σας βήματα.
Για αρχή θα πρέπει να χωρίσετε το επιχειρηματικό σας πλάνο σε 5 φάσεις.
- Περιγραφή Εφαρμογής
- Εταιρία
- Αγορά
- Επιχειρηματικό πλάνο
- Οικονομικά
Executive summary – Περιγραφή Εφαρμογής
Είναι μία συνοπτική περιγραφή της mobile εφαρμογής σας. Οι αναγνώστες του επιχειρηματικού σχεδίου συνήθως πηγαίνουν στην περίληψη για να δουν με λίγα λόγια τι είναι αυτή η εφαρμογή. Διασφαλίστε ότι η περίληψη σας είναι εύκολη στην ανάγνωση, κατανοητή και απλή. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε προσφορά για τη δημιουργία mobile εφαρμογής, τότε το να έχετε καταγράψει το τι θέλετε να κάνει η εφαρμογή και την περιγραφή της είναι απαραίτητα βήματα.
Δήλωση προβλήματος
Κάθε φορά πριν οραματιστείτε μία εφαρμογή πρέπει να βρείτε το πρόβλημα που καλείτε να λύσει η δημιουργία της. Τα αποτελεσματικά επιχειρηματικά σχέδια είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις ελλείψεις στην αγορά μέσω στατιστικών στοιχείων και γραφημάτων.
Λύση
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να εξηγήσετε με ποιο τρόπο η δημιουργία εφαρμογής θα λύσει το πρόβλημα που εντοπίσατε πιο πάνω. Εδώ μπορείτε να εξηγήσετε πως σχεδιάζετε να αλλάξετε τα δεδομένα της αγοράς ή της βιομηχανία που ανήκει η εφαρμογή.
Μοναδική πρόταση αξίας
Αυτό είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη του επιχειρηματικού σχεδίου καθώς εδώ θα δείξετε γιατί η δική σας εφαρμογή είναι μοναδική και ξεχωρίζει σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες. Συνιστάται να έχετε τουλάχιστον ένα μοναδικό χαρακτηριστικό ή να προσφέρετε μία μοναδική εμπειρία στους μελλοντικούς χρήστες.
Στόχοι
Αυτή η ενότητα χρησιμοποιείται κυρίως για την εκτίμηση δύο πράξεων:
- Πως μπορείτε να ορίσετε την επιτυχία της εφαρμογής σας; Για παράδειγμα μπορείτε να θέσετε έναν στόχο, να έχετε 10000 χρήστες μέσα σε ένα χρόνο.
- Και ποιος είναι ο τελικός στόχος σας για την εταιρία σας; πχ η ταμειακή ροή.
Εταιρία
Αυτό το τμήμα είναι καθοριστικής σημασίας για τα μάτια ενός επενδυτή γιατί θέλουν να ξέρουν την προοπτική της εταιρίας και της ομάδας της.
Overview mobile εφαρμογής
Στο σημείο αυτό καθορίζονται οι θεμελιώδεις πληροφορίες σχετικά με την εταιρία σας και την δομή της. Επιπλέον δώστε πληροφορίες για τα μέλη της ομάδας σας και που βρίσκονται τα γραφεία σας.
Ιστορία πίσω από την εφαρμογή
Σε αυτή την ενότητα πρέπει να δείξετε πως ξεκίνησε η όλη ιδέα της εφαρμογής και τι σας ενθάρρυνε να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε αυτήν. Δείξτε την εργασία που κάνατε για να τελειοποιήσετε την ιδέα μέσω διαγραμμάτων που να δείχνουν την πρόοδο σας.
Management εφαρμογής
Σημειώστε τα ονόματα, τις ευθύνες, τα εκπαιδευτικά προσόντα και την εργασιακή εμπειρία όλων των μελών του management team σας. Αυτά τα διαπιστευτήρια και η εμπειρία των ατόμων μπορούν να αποτελέσουν λόγο για τους επενδυτές να εμπιστευτούν ή όχι την εφαρμογή σας.
Σύμβουλοι
Συχνά οι εταιρίες που δημιουργούν εφαρμογές για κινητά υποστηρίζονται από μία ομάδα συμβούλων. Αυτά τα άτομα είναι έμπειροι και εδραιωμένοι επαγγελματίες στον κλάδο και πολύ συχνά είναι και οι δημιουργοί των εφαρμογών. Δημιουργήστε μία λίστα με τις λεπτομέρειες αυτών των συμβούλων για να βελτιώσετε την εικόνα της εταιρίας σας. Όταν η επιχείρηση σας υποστηρίζεται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες μπορείτε να κερδίσετε αμέσως αξιοπιστία.
Αγορά
Όταν ψάχνετε τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τις τρέχουσες και ιστορικές τάσεις στον κλάδο που θέλετε να εισέλθετε. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε και τις μελλοντικές ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε καλύτερα την εφαρμογής σας.
Προβλέψεις για την αγορά
Σε αυτή την ενότητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κορυφαίες δεξιότητες ανάλυσης της αγοράς για να παρουσιάσετε τις προβλέψεις σας για την αγορά. Δείξτε πόσα χρήματα επενδύονται στη βιομηχανία σας και ποια είναι τα έσοδα των ανταγωνιστών σας. Λάβετε υπόψη την περιοχή δραστηριοποίησης της εφαρμογής πχ αν είναι μόνο για την Ελλάδα μην συμπεριλάβετε στοιχεία για την διεθνή βιομηχανία.
Αυτοαξιολόγηση
Η αυτοαξιολόγηση πραγματοποιείτε μέσω της SWOT analysis. Το SWOT σημαίνει προτερήματα και αδυναμίες για το εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης, ευκαιρίες και απειλές για το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δείξετε πως αντιμετωπίζετε τις διάφορες προκλήσεις χρησιμοποιώντας τα δυνατά σας σημεία και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Να είστε ειλικρινείς με τις αδυναμίες σας γιατί μπορεί να γίνετε αντιληπτοί.
Επιχειρηματικό πλάνο
Σε αυτό το μέρος πρέπει να καταλήξετε σε μία αποτελεσματική και εφαρμόσιμη στρατηγική μέσω της οποίας μπορείτε να προσελκύσετε την αγορά-στόχο σας.
Απόκτηση χρηστών
Προσπαθήστε μέσα από καταιγισμό ιδεών να βρείτε τον τρόπο που θα προσελκύσετε περισσότερους χρήστες. Τέλος εξηγήστε ποιες μεθόδους μάρκετινγκ θα εφαρμόσετε πχ πολλοί χρησιμοποιούν ένα μείγμα από μεθόδους για να ενισχύσουν το brand name τους.
Αύξηση των χρηστών
Αν η εφαρμογή για κινητά επικεντρώνεται στην απόκτηση μεγαλύτερου κοινού μέσω του ήδη υπάρχοντος τότε η χρήση στρατηγικών μεθόδων παραπομπής θα κάνει θαύματα για εσάς. Επιβραβεύστε τους πιστούς πελάτες σας μέσα από προγράμματα επιβράβευσης πελατών προσφέροντας τους εκπτώσεις και κουπόνια.
Μετρήσεις
Επιλέξτε τα metrics εκείνα που σας παρέχουν μία εικόνα για την επιτυχία της εφαρμογής σας. Μερικοί θέλουν να γνωρίζουν τον αριθμό των download ενώ άλλοι πόσες φορές ανοίχτηκε η εφαρμογή σε ένα 24ωρο.
Δημιουργία Mobile Εφαρμογής – Κέρδος
Αφού έχετε συμπεριλάβει στο επιχειρηματικό σας πλάνο τι χρειάζεται για την δημιουργία εφαρμογής ήρθε η ώρα να πείσετε τους επενδυτές για τα κεφάλαια που χρειάζεστε για την δημιουργία της.
Δημιουργία εσόδων
Για να κερδίσετε χρήματα μέσω της δημιουργίας mobile εφαρμογών, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
Επί πληρωμή
Συνήθως οι νεοφυείς επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο. Αυτό είναι λόγο της ψυχολογίας του χρήστη, πολλοί δεν είναι λάτρης των πληρωμένων εφαρμογών. Ωστόσο αν υπάρχει μία δοκιμαστική έκδοση και η εμπειρία που αποκομίσει είναι θετική τότε μπορεί να προβεί και στην αγορά της. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι εφαρμογές που η βασική τους έκδοση είναι δωρεάν και πληρώνεις για premium χαρακτηριστικά ή για μία έκδοση χωρίς διαφημίσεις. Αν πρόκειται να δημιουργήσετε μία εφαρμογή επί πληρωμή θα πρέπει να πείσετε τους χρήστες γιατί πρέπει να πληρώσουν.
Προβολή διαφημίσεων
Αυτό είναι συνήθως το πιο συνηθισμένο μοντέλο εφαρμογών, όπου η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά προβάλει διαφημίσεις στους χρήστες της. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει ένας χρήστης τόσο καλύτερες είναι οι προοπτικές διαφήμισης.
Με συνδρομή
Το παραδοσιακό μοντέλο συνδρομής λειτουργεί εξίσου καλά και στις εφαρμογές για κινητά. Το Netflix είναι τρανταχτό παράδειγμα. Εάν η εφαρμογή σας έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να δείξετε με ποιόν τρόπο θα χρεώνει τους χρήστες της.
Μέσα από το άρθρο περιγράφεται ακριβώς το τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής. Αν ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία mobile εφαρμογής και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια, απευθυνθείτε στην ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει σε όλες τις διαδικασίες ώστε να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.
Απλότητα στο σχεδιασμό ιστοσελίδας: είναι το απλό καλύτερο;
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.